Сторінки: (3) # 1 [2] 3 ( Перейти до першого непрочитаного повідомлення ) | Нова тема |
Арфей |
Відправлено: Oct 20 2014, 22:05
|
Offline 71 час Стать: Великий магістр IV Вигляд: Група: Супермодератор Повідомлень: 30278 Користувач №: 33265 Реєстрація: 21-October 07 |
Chraento, Та ти що?) російська імперія зараз Росія?) а деж у складі Польща, Україна, Білорусь та інші землі?) ой, нема. То ж не верзіть дурниці.) А щодо мови - то це просто сміх так годі) які 2000 років назад, крихітко?) чи у вас такому вже вчать?) Почитай історію виникнення Київської Русі для початку) дали початку слов'янський мовам, хах. Так це бандерівські письменники чи письменники Російської імперії?) виберіть вже щось одне) А щодо Куби. Можливо, ви не знаєте, але "на" використовується лише для країн, що знаходяться на островах і не мають закінчення "я". На Кубі, на Мальті, на Гавайях. В Ісландії, в Японії, в Новій Зеландії. Це вам безкоштовний екскурс) І ще одне повідомлення, яке не стосується теми і вам буде виставлений рейтинг. Тож, крихітко, стримуйтесь і говоріть по темі Українська класична література) |
|
Chraento |
Відправлено: Oct 20 2014, 22:13
|
|||
Offline Это даже смешно. Стать: Група: Забанені Повідомлень: 7 Користувач №: 88883 Реєстрація: 18-October 14 |
Арфей, Белоруссия сейчас практически в составе России, а Украина еще будет. Польша скоро разорится от европейского образа жизни и попросится назад в состав России. А остальное это мелочь, они ничего даже и не значат для России, всякая Литва и Латвия, чем они замечательны? Ничем. Вот украинцы и то своей мовой отличаются. Хотя у литовцев если подумать тоже языки смешные, я просто об этом еще не думала. Нас учат настоящей истории, а не той, которую фашисты сочинили для украинцев, а те и рады аж скачут. Вы почитайте в интернете статьи ученых, например есть академик Левашов. Я не знаю как найти, мы по его статьям рефераты в институте пишем. Там хорошо рассказано, когда возник русский язык и вообще все по-настоящему. Писатели Российской Империи это Гоголь, Шевченко. А те что назвали вы я даже не знаю. Какие-то тюремные клички, Вовчок (может Вовчик?). Квитка на украинском это цветок, а не фамилия. Да, я не знаю такого, нас в школе учили правилам русского языка, а не выдумкам каким-то. Вот я и говорю про нее. Ваша украинская литература это литература Российской Империи. Я привела доказательства, и предложила вам почитать историю. Чтобы вы лучше вникли в тему и мы могли говорить обстоятельней. А делать из меня нацистку только из-за того, что я не знаю укронемецкого варианта истории, это даже смешно.
Додано через 9 хвилин А знаете? Ведь одной из черт нацизма было подавление инакомыслящих. То есть вот вы мне делаете штрафы за то, что я говорю то, что вам не нравится. Вы ведете себя как нацисты, видимо правильно говорят, про Украину, что в ней фашизм сейчас. А поднимать голову и давать ответ фашизму это всегда почетно! Это даже смешно. Мне на вашем форуме еще памятник поставят, когда фашизм свергнут. "За сопротивление украинскому фашизму". Це повідомлення відредагував Арфей - Oct 20 2014, 22:19 |
|||
|
Арфей |
Відправлено: Oct 20 2014, 22:26
|
Offline 71 час Стать: Великий магістр IV Вигляд: Група: Супермодератор Повідомлень: 30278 Користувач №: 33265 Реєстрація: 21-October 07 |
Chraento, Ви отримали попередження не тому що написали те, що мені не подобається, а за те, що порушуєте правила форуму та розділу. Тож..) |
|
Lada.Gornostaj |
Відправлено: Oct 21 2014, 14:33
|
||
Offline Найстрашніша для системи людина - то людина без статусу Магістр IX Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 1072 Користувач №: 86526 Реєстрація: 4-April 14 |
Навіяно виступом зайшлої нацистки. А чи не варто нам ВІРНО окреслити "територію нашої літератури"? Хронологічно десь із "Поучений Володимира Мономаха", більш раннього відносно достовірного літературного документу я не знаю ;), географічно - по всій планеті, де писалось українською, а також будь-якою мовою, якщо написано на території нинішньої України з Кримом включно :). Я вважаю, саме так треба вивчати нашу літературу.(Включно з російсько- татаро- та іншомовними поетами). Бо вірно навів Арфей, як гарний приклад, той факт, що Марко Вовчок писала трьома мовами, з нашою включно, та ж не тупо "перетягувати" таких авторів треба на свою мовну територію, а намагатись зрозуміти вплив на свою, а як пощастить, то й на інші літератури. А "мірятись" історіями про вигадану велич - глупство. І вже як брати за основу лєвашовські вигадки, то далі лише Фоменко, а тоді й до Кащенко недалеко ;) Додано через 2 хвилин
=lol3= У них немає такої, а Ви не розумієте Отака біда у них Додано через 7 хвилин Та все ж пропоную обговорити, чи можна вважати першою пам'яткою нашої літератури "Поучениє", чи все ж "Слово о полку Ігоревім" (Надто вже мутна і коригована та "пам'ятка") |
||
|
гитик |
Відправлено: Oct 21 2014, 15:58
|
||||||||||
Offline NOTRE JOUR VIENDRA Великий магістр XI Вигляд: Група: Користувачі Повідомлень: 5462 Користувач №: 77316 Реєстрація: 8-December 12 |
Показати текст спойлеру
А давай вместе вспомним мнение об украинском языке из одного блистательного романа одного русского писателя, киевлянина, литературно-мемориальный музей которого находится на Андреевском спуске, и которого причисляют, отчего-то, как и Гоголя, к классикам украинской литературы:
Писатель имел полное право назвать гнусностью терроризирование русского населения Украины украинским языком? Имел. Булгаков вообще большим гуманистом был.
О, круто. Ну раз ты хочешь причислить то что писалось на территории Крыма к украинской литературе, то тебе придется очень многое наверстывать - это и Севастопольские рассказы Льва Николаевича Толстого, и стишата Пушкина, серебряновечных, произведения Грина, Чехова, Кассиля, Аксенова, Ахмадулиной, Бродского, Булгакова. Осилишь ли? Навряд ли, судя по твоей непримиримой подписи. Слушай, а почему только ни в чём не повинных писателей стоит причислять к
Тебя рассмешило то что наряду с историографическим термином "Киевская Русь" существуют и другие? Показати текст спойлеру
И вновь ты тянешь одеяло, употребляя это смешное "наша литература" |
||||||||||
|
Lada.Gornostaj |
Відправлено: Oct 25 2014, 10:20
|
||||
Offline Найстрашніша для системи людина - то людина без статусу Магістр IX Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 1072 Користувач №: 86526 Реєстрація: 4-April 14 |
Частину (переважну) з цього списку знаю у перекладах, дещо - в оригіналі. Так що лякати мене не цим списком треба. Лякайте грецькою, єврейькою, татарською літературою, то вийде краще :). А щодо підпису, вчимось розуміти прочитане. Хіба навіть в цілком українському розділі форуму саме я тут стаю у позу й кажу "відповідайте українською, я ж тут українською пишу"? Чи може мене десь на форумах знавців російської літератури помічено за обсиранням російської класики?
Здається перша адекватна думка за останні півтора десятка постів. Просто маємо останнім часом забагато лементу саме з російського боку за найменшої згадки про українське походження й джерела натхнення класиків саме російської літератури. (Згадаєш того ж Меріме з "Богданом Хмельницьким" - нормально, історія цікавої особистості, Пушкіна з "Полтавою" - навіть належний захват талантом співвітчизника тоне у гвалті "хахлипрєдатєлі!"). І ще дуже категоричне "увастамнікагонету" за повного незнання вагомих діячів нашої літератури. Хоча нам самим іще немало часу знадобиться, щоб віднайти безліч викреслених "озброєними цензорами" біографій і творів. Щодо історичного терміну - розсмішило не існування інших, а підміна, синхронно у часі з оголошенням з кремля різної неадекватної єресі. Причому, неадекватної, наскільки я знаю, навіть з точки зору радянських істориків. А щодо "перетягування ковдри", можна подумати, історичні факти зміняться від того, що люди згадають про походження й причини того, що наші земляки збагачували вашу культуру. Лише, можливе, прийде розуміння, що не треба |
||||
|
гитик |
Відправлено: Dec 7 2014, 19:18
|
||||||||
Offline NOTRE JOUR VIENDRA Великий магістр XI Вигляд: Група: Користувачі Повідомлень: 5462 Користувач №: 77316 Реєстрація: 8-December 12 |
Молодец. Продолжай. Пугать? Ну что ты! Зачем? Давай лучше читать. И не делить. Вот ты вновь делишь литературу по нациям. А ты не дели - читай "с любовью и мерзостью", читай всё подряд - от бульварной литературы до античной, от анекдотов и баек до интимных дневников. Читай символистов, суфиев, философов, критиков (Гипиус очень хороша), идейных, маргиналов и т.д. и т.п. Читай разные точки зрения, в особенности про нашу последнюю гражданскую войну. Нет какой-то национальной литературы - есть та что близка и та что отталкивает
А ты представь что мне семьдесят два года, что мне в свои седые годы, конечно, очень приятно, на любопытный тык по ссылке на что-то там сходить
Кстати, посоветуй что можно почитать на украинском языке. Нестайко, Франко, Костенко, Коцюбинского - не предлагать
Не "вашу", а НАШУ) Зачем делить на части Гоголя, Короленко, Параджанова? Может еще и Глиэра на семнадцать частей поделить? Смешно. Общая у нас культура, одна, наша. А насчет исторических фактов - если бы вдруг все люди заболели космополитизмом и враз выздоровели от гнусного патриотизма, как думаешь прикольно было бы? |
||||||||
|
Torrens fatum |
Відправлено: Dec 7 2014, 20:28
|
||
Offline Чего стоит победа, которая достаётся задарма? Стать: Великий чарівник X Вигляд: Група: Користувачі Повідомлень: 12763 Користувач №: 28117 Реєстрація: 20-April 07 |
Если речь сугубо о классике, то могу предложить почитать Грыгора Тютюнника (не путать с Григорием). У него прекрасные душещипательные новеллы. Есть еще Багряный, Хвылевой, Вишня. Неужели не понравилась "Роксолана" Загребельного? Я называю сейчас исключительно то, что мне самой понравилось. Надо признать, что ближе к сердцу всего Коцюбинский, но его просили не советовать. При этом я никогда не любила Шевченко и Франко. Есть еще и современная литература. Ту же Ирэну Карпу, не смотря на ее жаргонное изложение мыслей, я считаю куда более писательницей, чем графоманку Донцову. Но кроме Карпы есть же еще Андрухович, Жадан, Розобудько, Люко Дашвар и так далее. Пробовали читать? Надо признать, что некоторые переводы иностранной литературы на украинский куда удачнее, нежели на русский. Например, Кинга я читаю на украинском. Поттер также был круче переведен "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГО-Й", чем "РОССМЭНом". |
||
|
гитик |
Відправлено: Dec 10 2014, 04:27
|
||||||||||||
Смотрела фильмы. Спасибо. Климко можно будет подсунуть ребенку
Спасибо
Понравилась
Прочитан весь просто
Франко - социален, Шевченко не читала и, скорее всего, не буду
Бесподобное издательство. Прошу еще совета о детской литературе |
||||||||||||
|
Ева1 |
Відправлено: Apr 19 2015, 15:41
|
Offline Пользователь Сквиб IV Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 13 Користувач №: 90830 Реєстрація: 19-April 15 |
Читачам пропонується збірка творів Лесі Українки — видатної вітчизняної поетеси. Її творчість є великим скарбом не тільки української, а й усієї світової культури. До збірки ввійшли вибрані поезії Лесі Українки. Також на сторінках видання представлена драма-феєрія «Лісова пісня» — справжній літературний шедевр. Видання адресоване широкому загалу шанувальників української літератури. |
|
Сторінки: (3) # 1 [2] 3 | Нова тема |